Produkty w tej gazetce
KANAPKA BANH MI Z URATOWANYM GROSZKIEM, MANGO I PASZTETEM ADRIANA MARCZEWSKA ŚNIADANIE GIO] 8 e00 40 min 4 porcje łatwy SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 2 bułki paryskie 1. Wrondelku zagotuj połowę octu ryżowego z wodą, + 100 g groszku (możesz wykorzystać pokrojonym w plasterki czosnkiem, kilkoma plasterkami groszek, w tym mrożony, który został chili, kolendrą, anyżem, cukrem i 1 łyżką soli. Marchewkę Ci z obiadu lub po przygotowaniu pokrój w zapałki i zalej gorącą zalewą. Marynuj marchewkę innego dania) minimum 15 minut — możesz ją przelać do szczelnego * 200 g serka kremowego Delikate pojemnika i przechowywać ok. 7 dni w lodówce. + 3 gałęzki mięty lub 1 łyżka suszonej 2. Ogórek pokrój w cienkie podłużne plasterki i wymieszaj mięty Vital Fresh z resztą octu ryżowego, sosem sojowym, płatkami chili + 60 g masła Mleczna Dolina oraz 2 ząbkami czosnku pokrojonymi w drobne plasterki. + Vs szklanki panko lub pokruszonego Marynuj ok. 15 minut. czerstwego pieczywa 3. Na patelni rozgrzej połowę masła i przesmaż pokrojoną * 1 główka czosnku w kostkę dynię [możesz też wykorzystać puróe lub * 200 mloctu ryżowego pieczoną) razem z pokrojoną w piórka cebulą, resztą chili, * 2łyżki sosu ponzu obranym mango i ząbkiem czosnku. Kiedy dynia zmięknie, * łyżki sosu sojowego dodaj sok pomarańczowy, sos ponzu, kilka ziarenek * łyżki sosu teriyaki kolendry oraz sos teriyaki i zblenduj na gładki mus. Dopraw + Va szklanki soku pomarańczowego solą i pieprzem. * 100 gdyni 4. Na patelni rozgrzej resztę masła. Dodaj panko lub * 2 marchewki pokruszone czerstwe pieczywo i delikatnie przyrumień, * Va mango od czasu do czasu mieszając. Dodaj groszek i smaż + Va cebuli kolejną minutę. Groszek rozdrobnij widelcem i wymieszaj + 100 ml wody z serkiem i miętą (świeżą miętę wcześniej posiekaj). « 3 łyżki cukru Dopraw solą i pierzem. * 1 gwiazdka anyżu 5. Bułki przekrój na pół, wydrąż i wypełnij przygotowanymi * Va papryczki chili dodatkami. Danie udekoruj listkami kolendry. * łyżki oleju rzepakowego do smażenia * 1łyżka ziarenek kolendry PRZEDŁUŻ TERMIN NASZEJ WAŻNOŚCI. UGOTUJ LUB WŁÓŻ DO ZAMRAŻARKI! GROSZEK GRZEŚ I GRAŻYNKA * 1 pęczek kolendry * lopak. [160-200 g) pasztetu (np. z królika lub z jelenia) + Tłyżka płatków chili + sól, pieprz 5 24 | NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI
Nazwa | Szczególy |
---|