Produkty w tej gazetce
LICZBA PORCJI: 20 SZTUK __ CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN + 2 GODZ. STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNIY "Przygotuj: robota kuchennego, sitko, patelnię, ring lub nóż do ciasta, blachę lub deskę SKŁADNIKI z : < Ciasto M Sos Dodatkowo * 40 ml wody A * 40 ml oliwy z oliwek extravergine + olej rzepakowy (do smażenia) * 125 ml mleka * 4 cebuli + ser Parmigiano Reggiano * 20 ml oliwy z oliwek extravergine + 1 łodyga selera naciowego * świeże liście bazylii * 12 g świeżych drożdży * 1 marchewka *5g cukru * 400 g pomidorów bez skóry * 300 g mąki do pizzy » liście bazylii Ę *5gsoli + sól, pieprz PRZYGOTOWANIE o 1 Wmisce robota kuchennego na średnich obrotach wymieszaj wodę z mlekiem, oliwą, drożdżami i cukrem. Jak tylko składniki się połączą, dodaj przesianą mąkę i kontynuuj wyrabianie przez mniej więcej 4 minuty. Na koniec dodaj sól i wyrabiaj kolejne 4 minuty. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia na 2 godziny — powinno podwoić swoją objętość. 2. Wmiędzyczasie przygotuj sos. Na patelni z oliwą podsmaż posiekaną cebulę, pokrojony seler i marchewkę. Po kilku minutach dodaj pomidory i gotuj przez 20 minut. Na koniec gotowania dodaj liście bazylii. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyrośnięte ciasto przełóż delikatnie na blat i, posługując się ringiem lub okrągłym wykrojnikiem do ciasta, wytnij kawałki, z których uformujesz pizzelle. Na patelni rozgrzej olej i smaż pizzelle z obydwu stron, aż się zrumienią. Usmażone pizzelle osusz ręcznikiem papierowym i przełóż na RR lub deskę, zostawiając między nimi odstępy. 3 4 5 6 Na każdej minipizzy rozsmaruj sos pomidorowy, udekoruj serem Pańriclano Reggiano i liśćmi bazylii. POMODORINI CILIEGINI rm SM [ 4 SALSA PER PIZZA PZN ET Pomidory ciliegini Gusto Bello, 400g 12,48 zł/kg
Nazwa | Szczególy |
---|