Produkty w tej gazetce
THALANDIA Pad thai = kurczakiem i L krewetkami LICZBA PORCJI 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 35MIN. STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI BE Przygotuj: miskę patelruę, garnek, wók lub głęboką patelnię "SKŁADNIKI : 150 g tofu | Sos "2 łyżki oleju roślinnego 3 łyżki brązowego cukru 400 g makaronu 1 jajko ". 3łyżki sosu z ryżowego 5 cebule dymki tamaryndowca 50 g orzeszków ziemnych / garść kiełków fasoli mung 2 łyżki sosu sojowego 1 pierś z kurczaka 1limonka sok z I limonki 10 krewetek ł garść kolendry 3 łyżki sosu rybnego 3 ząbki czosnku j a 1 łyżka sosu sriracha PRZYGOTOWANI E - Przygotuj: miskę, patelnię. Baidki wok lub głęboką patelnię. Zalej makaron ryżowy gorącą wodą i odstaw na 15 minut, a następnie odcedź. Na suchej patelni upraż orzeszki ziemne. W garnku wymieszaj składniki na sos, gotuj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia. Pokrój kurczaka w większą kostkę, krewetki obierz z pancerzy, wytnij jelita i zosław ogonki. Czosnek pokrój w drobną kosteczkę, a tofu w 1/:-centymetrową kostkę. Na gorący wok z olejem wrzuć czosnek i poczekaj, aż się zrumieni. Dodaj kurezaka, krewetki i tofu, mieszaj do czasu, aż kurczak nabierze złotej barwy, a krewetki będą czerwone. Przesuń składniki na bok patelni i wbij jajko. Poczekaj, aż „sę zetnie, po czym | połącz je z resztą składników. Wrzuć makaron na patelnię, dobrze wymieszaj i dodaj 4 łyżki wcześniej przygotowanego sosu. Cały czas energicznie mieszaj, aż makaron stanie się br qzowy. Dodaj zieloną część cebuli dymki pokrojoną w 3.centymetrowe paski oraz kiełki. Wymieszaj SAatnje! a następnie wsyp rozdrobnione, uprażone ( orzeszki. ziemne. U Zamieszaj Gałótćii i przełóż danie na talerze. Podawaj skropione sokiem z limonki, ze świeżą poreją kiełków, garścią kolendry i i pokrojonej zielonej cebuli dymki. ł Udekoruj Porrójpna jk w ósemki, limonką i i orzeszkami ziemnymi. Skrop pozostałym sosem. ; j 9544 t łałi i. 5 ł Ł t tiret , , ł t u ałH 114) WARTOŚĆ ENERGETYCZNA | BIAŁKO 07 "neyszcz | WĘGLOWODANY
Nazwa | Szczególy |
---|