Produkty w tej gazetce
Koładą z indyka Składniki: 1 filet z indyka 800 g 200 g szynki serrano Saint Azay 4 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami Składniki na nadzienie: 2 łyżki oliwy z oliwek Rustica 1 cukinia 1 por (tylko biała część) 3 ząbki czosnku % łyżeczki suszonego tymianku Rustica pół pę czka natki pietruszki 30 g tartego sera grana padano Les Croises 60 g sera feta Les Croises 8 kawałków suszonych pomidorów Rustica Sposób przygotowania: 'ćra desce rozciąć, otwierając mięso jak książkę. Przykryć papierem do pieczenia ilet, ok. 1,5 cm grubości. Doprawić go solą, pieprzem oraz natrzeć 2 łyżkami oleju ze słoika z suszonymi midorami. Przygotować nadzienie: na patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekany drobno por eozkiy NA ini tymiankiem i smażyć przez 2 minuty. Dodać startą na tarce nieobraną cukinię i smażyć przez ok. 5 minut aż cukinia odparuje, ale będzie cały czas zielona. Na koniec doprawić solą, pieprzem i suszonym tymian- kiem. Zdjąć z patelni i dodać posiekaną natkę pietruszki, ostudzić. Dodać ser grana padano. Filet położyć na desce (gładką stroną do spodu). Pośrodku wyłożyć pasek nadzienia z cukinii, na wierzchu położyć fetę pokrojoną w kostecz- kę, na koniec kawałeczki suszonych pomidorów. Zawinąć roladę. Na roladzie ułożonej łączeniem do góry położyć za- odzące na siebie plasterki szynki serrano. Podwinąć je pod spód rolady. Włożyć do naczynia żaroodpornego, cały czas łączeniem do góry. Posmarować 2 łyżkami oliwy ze słoika po suszonych pomidorach, odstawić na ok. 2 godziny emp. pokojowej). Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Wstawić naczynie z roladą do piekarnika, piec przez 35 minut. lo upieczeniu odczekać minimum 5 minut przed pokrojeniem mięsa. Podawać z ulubionymi dodatkami. € Feta kawałek 1509 cena za 1kg=53,94 Szyńka Serrano 1009 ceną za 1 kg = 69,90 Ser Emmental ta 1009 KO 0
Nazwa | Szczególy |
---|