Produkty w tej gazetce
Pstrąg tęczowy filet ze skórą 100 g tylko 3,39 Pstrąg tęczowy patroszony 100 g tylko 2,39 Grillowane Pstrągi w płaszczykach z boczku Składniki na 2 porcje − 1 czerwona cebula − 100 g kwaśnej gęstej śmietany − 100 g jogurtu naturalnego − 1/2 łyżeczki cukru − 1 łyżeczka octu ziołowego − sól, pieprz − 4 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach − 100 g tartego żółtego sera − 2 pstrągi po ok. 300 g − 1/2 cytryny − po 1 łyżce posiekanego oregano i tymianku − 6 długich plastrów boczku • • Przygotowanie Cebulę obrać i posiekać. Śmietanę wymieszać z jogurtem, cebulą, cukrem i octem, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążyć po trochę miąższu i wymieszać go z tartym serem. Posolić i wypełnić masą wgłębienia w ziemniakach. Połówki ziemniaków złożyć i owinąć folią aluminiową. Ryby umyć, osuszyć i posolić. Cytrynę umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z ziołami i włożyć do ryb. Każdą rybę owinąć 3 plastrami boczku i grillować w rusztach do ryb ok. 15 minut, kilka razy obracając. Ziemniaki piec na grillu przez 10–12 minut. Ryby podawać z pieczonymi ziemniakami i dipem. Wrocław, ul. Legnicka 62 A Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 Warszawa, ul. Fieldorfa 41 Szczecin, ul. Krygiera 7 Lublin, ul. Orkana 4 Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 • • • Kaufland Gazeta dla Klienta – dodatek do numeru 28 z dnia 14.07.2022. Oferta ważna od 14.07.2022 do 20.07.2022, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Zdjęcia produktów zamieszczone na naszych stronach reklamowych mogą się nieznacznie różnić od towarów znajdujących się w sprzedaży. Artykuły sprzedawane są bez dekoracji. Sprzedaż w ilościach detalicznych. Wszystkie podane ceny wyrażone są w złotych polskich. Reklamacje i uwagi należy zgłaszać do Działu Obsługi Klienta 800 300 062 lub internetowo www.kaufland.pl. Czas na Ryby STOISKO Z OBSŁUGĄ
Nazwa | Szczególy |
---|