Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Lidl Gazetki promocyjne
Lidl
Najnowsze gazetki 8

Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 22.05 do 27.05 - Strona nr 17

Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

KROK 3: PRZEKŁADAMY BISZKOPT KREMEM Miękkie masło dobrze napowietrzamy w mikserze aż do uzyskania jasnej kremowej konsystencji. Zelatynę namaczamy w wodzie. W metalowej misce ubijamy na parze żółtka z cukrem. Gdy żółtka się dobrze ubiją, ściągamy miskę z pary, dodajemy namoczoną żelatynę, chwilę ubijamy i odstawiamy do wystudzenia. Połowę chałwy kruszymy bardzo drobno, drugą część kruszymy na większe kawałki. Zmniejszamy obroty miksera i bardzo powoli dodajemy ubite żółtka do masła. Mieszamy do całkowitego połączenia się. Dodajemy drobno pokruszoną chałwę i mieszamy delikatnie rózgą. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Zaczynając od spodu, nasączamy biszkopt ponczem, rozkładamy połowę kremu, posypujemy połową pokruszonej chałwy. Przykrywamy kolejnym biszkoptem, delikatnie dociskając. Ponownie nasączamy, nakładamy kolejną warstwę kremu i posypujemy pozostałą chałwą. Górną część biszkoptu, na której znajdują się orzechy, delikatnie nakładamy na górę tortu. Tort wstawiamy do lodówki na ok. 1--1,5 godziny. Dekorujemy kawałkami chałwy. Do dekoracji możemy użyć również świeżych owoców i listków mięty. 5 s] KUGHNIALIDLA.PL PRZEPISÓW | 17

Najnowsze gazetki

 

 
 
KROK 3: PRZEKŁADAMY BISZKOPT KREMEM Miękkie masło dobrze napowietrzamy w mikserze aż do uzyskania jasnej kremowej konsystencji. Zelatynę namaczamy w wodzie. W metalowej misce ubijamy na parze żółtka z cukrem. Gdy żółtka się dobrze ubiją, ściągamy miskę z pary, dodajemy namoczoną żelatynę, chwilę ubijamy i odstawiamy do wystudzenia. Połowę chałwy kruszymy bardzo drobno, drugą część kruszymy na większe kawałki. Zmniejszamy obroty miksera i bardzo powoli dodajemy ubite żółtka do masła. Mieszamy do całkowitego połączenia się. Dodajemy drobno pokruszoną chałwę i mieszamy delikatnie rózgą. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Zaczynając od spodu, nasączamy biszkopt ponczem, rozkładamy połowę kremu, posypujemy połową pokruszonej chałwy. Przykrywamy kolejnym biszkoptem, delikatnie dociskając. Ponownie nasączamy, nakładamy kolejną warstwę kremu i posypujemy pozostałą chałwą. Górną część biszkoptu, na której znajdują się orzechy, delikatnie nakładamy na górę tortu. Tort wstawiamy do lodówki na ok. 1--1,5 godziny. Dekorujemy kawałkami chałwy. Do dekoracji możemy użyć również świeżych owoców i listków mięty. 5 s] KUGHNIALIDLA.PL PRZEPISÓW | 17
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Tchibo - Tchibo 4 paź, 2024 - 16 lis, 2024
Tchibo - Tchibo
4 paź, 2024 - 16 lis, 2024
Gazetka Biedronka - Festiwal kuchni włoskiej - 31.10 - Gazetka - Biedronka.pl 31 paź, 2024 - 7 lis, 2024
Biedronka - Festiwal kuchni włoskiej - 31.10 - Gazetka - Biedronka.pl
31 paź, 2024 - 7 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 14 paź, 2024 - 2 lis, 2024
Aldi - Aldi
14 paź, 2024 - 2 lis, 2024
Gazetka Biedronka - Ebook - Niemarnowanie żywności 2024 - Gazetka - Biedronka.pl 20 wrz, 2024 - 20 gru, 2024
Biedronka - Ebook - Niemarnowanie żywności 2024 - Gazetka - Biedronka.pl
20 wrz, 2024 - 20 gru, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy