Produkty w tej gazetce
Zioła, owoce i waczywa og w żywieniu młodych świnek morskich i królików Zioła jakie są szczególnie lubiane przez gryzonie i króliki to: mięta, melisa, mniszek, pokrzywa czy bazylia PRD Warta uwagi i wspomnienia jest także lucerna, jako roślina wyjąt- SE i 3398 ką kowo bogata nie tylko we włókno, lkg=6778zł 1kg=67Tizł ale także w białko, szczególnie po- KrmawkOBE trzebne młodym organizmom na Jestiwyłśc>NEE etapie wzrostu. Warzywa, które możemy bezpiecznie podawać, SEików to natka pietruszki, która zawie- No s ra mnóstwo składników odżyw- czych, w tym żelazo czy brokuły stanowiące skarbnicę witaminy €. Owoce - z nimi należy zacho- wać umiar, ponieważ zawierają dużo cukrów. Dlatego powinny występować raczej w charakterze przekąski niż dania. 1 Woda dla gryzoni Zwierzęta powinny mieć zapew- niony do niej dostęp, nawet wte- dy kiedy mamy wrażenie, że nie- wiele piją. Należy pamiętać, żeby wodę wymieniać systematycznie, gdyż niewymieniana może szyb- ko stać się siedliskiem dla glo- nów. Zapotrzebowanie na wodę może się zmieniać w zależności od ilości pokarmów soczystych w diecie. Niemniej jednak warto zwracać uwagę ile i czy w ogóle zwierzę pije wodę. 23,93zł 1kg=38,88zł Podsumowując, młodym zwie- rzętom należy zapewnić różno- rodny i zbilansowany pokarm właściwie od pierwszych tygodni ich życia. Tak, aby od samego początku mogły przyzwyczajać 6509 się do „różnych smaków i nabie- 29,98zł rać właściwych nawyków żywie- 1kg=45,98z niowych. Jeżeli zwierzę nie bę- dzie przyzwyczajone do jakiegoś Dla młodych smaku w „dzieciństwie' może być świnek mu trudno zaakceptować nowy morskich z pokarm w późniejszym etapie ży- gyoR pomarańczą, cj, Nie od dziś wszak wiadomo, WACZYWAMI, żę „czym skorupka za młodu na- Kolba dla młodych królików z warzywami, sianem, mniszkiem lekarskim i ziołami = e s porzeczką, siąknie tym na starość trąci” jabłkiem. amarantusem. Należy pamiętać, że najlepsza dieta, to taka, która jak najbar- dziej odzwierciedla naturalny sposób żywienia zwierząt. 2szt. 7,50zł www.zookarina.pl 1 3
Nazwa | Szczególy |
---|