Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 11.08 do 13.08 - Strona nr 4

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

CHARAKTERYSTYCZNE DANIA W STYLU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ Kuchnię w stylu meksykańskim zdecydowanie można opisać jako kuchnię kukurydzą, mięsem, kolendrą i jalapeño stojącą. Z tych kilku składników oraz wielu innych dodatków można przygotować przepyszne dania, które zabiorą nas w niezwykłą kulinarną podróż. • Quesadilla – zazwyczaj jest to kukurydziana tortilla, nadziana łatwo topiącym się serem, tradycyjnie takim pochodzącym z rejonu Oaxaca. Dodatkowo między plackami tortilli znajdują się takie składniki, jak: wołowe mięso mielone lub kawałki kurczaka, grzyby, ziemniaki, chorizo lub jalapeño. Wszystko zależy tak naprawdę od osoby, która przyrządza danie, jednak tortilla i ser to składniki obowiązkowe. W końcu z połączenia tych dwóch słów w języku hiszpańskim (queso, czyli ser, i tortilla) wzięła się nazwa potrawy. • Taco – przysmak z kukurydzianej lub pszennej tortilli, która może być nadziewana mieszanką takich składników, jak: dowolny rodzaj mięsa lub owoców morza, cebula, pomidory, świeża kolendra, czosnek, czerwona fasola i kukurydza. Równie ważne, jeśli nie najważniejsze, są w przypadku tego dania przyprawy, których używa się do przyprawienia mięsa. Najczęściej są to: czosnek, kumin, pieprz, oregano i chili. Tortille wykorzystywane do przygotowania tacos najczęściej są składane na pół, równie popularna jest ich chrupiąca wersja nazywana „taco shells”. 4

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
CHARAKTERYSTYCZNE DANIA W STYLU KUCHNI MEKSYKAŃSKIEJ Kuchnię w stylu meksykańskim zdecydowanie można opisać jako kuchnię kukurydzą, mięsem, kolendrą i jalapeño stojącą. Z tych kilku składników oraz wielu innych dodatków można przygotować przepyszne dania, które zabiorą nas w niezwykłą kulinarną podróż. • Quesadilla – zazwyczaj jest to kukurydziana tortilla, nadziana łatwo topiącym się serem, tradycyjnie takim pochodzącym z rejonu Oaxaca. Dodatkowo między plackami tortilli znajdują się takie składniki, jak: wołowe mięso mielone lub kawałki kurczaka, grzyby, ziemniaki, chorizo lub jalapeño. Wszystko zależy tak naprawdę od osoby, która przyrządza danie, jednak tortilla i ser to składniki obowiązkowe. W końcu z połączenia tych dwóch słów w języku hiszpańskim (queso, czyli ser, i tortilla) wzięła się nazwa potrawy. • Taco – przysmak z kukurydzianej lub pszennej tortilli, która może być nadziewana mieszanką takich składników, jak: dowolny rodzaj mięsa lub owoców morza, cebula, pomidory, świeża kolendra, czosnek, czerwona fasola i kukurydza. Równie ważne, jeśli nie najważniejsze, są w przypadku tego dania przyprawy, których używa się do przyprawienia mięsa. Najczęściej są to: czosnek, kumin, pieprz, oregano i chili. Tortille wykorzystywane do przygotowania tacos najczęściej są składane na pół, równie popularna jest ich chrupiąca wersja nazywana „taco shells”. 4
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy