Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 11.08 do 13.08 - Strona nr 5

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

• Burrito – przygotowywane wyłącznie przy użyciu pszennej tortilli szczelnie zawijanej wokół farszu. Wewnątrz tego pysznego dania tradycyjnie znajdują się fasola, ryż i mięso, jednak w wyniku wpływu kuchni amerykańskiej, głównie ze stanu Teksas, o wiele bardziej popularne są bogatsze nadzienia. Często wewnątrz burrito znajduje się popularny gulasz chili con carne składający się z mięsa mielonego, ostrych przypraw, chili oraz fasoli lub fajitas, które można łatwo przyrządzić, doprawiając mięso i warzywa gotowym, ostrym sosem i piekąc je lub grillując przed zawinięciem w placek. Można również znaleźć tortille nadziane dodatkowo serem, guacamole i innymi rodzajami salsy. • Enchilada – to kolejne danie przygotowane z tortilli. Najczęściej wypełnia się je mięsem, warzywami, serem, owocami morza, a także połączeniem sera i ziemniaków. Tortille napełnione farszem zwija się w ruloniki, a następnie układa w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy każdą warstwą umieszczany jest sos przygotowany z pomidorów lub warzyw sezonowych z papryką chili, a także inne dodatki, np. cebula lub ser. Tak przygotowane enchilady zapiekane są w piecu. • Guacamole – prawdopodobnie jeden z najbardziej popularnych dipów wywodzących się z Meksyku. To pyszna pasta przygotowywana z roztartego awokado, z dodatkiem soku z limonki. Dodatkowo najczęściej używa się, dla urozmaicenia smaku, takich składników, jak: kolendra, cebula, chili oraz czosnek. 5

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
• Burrito – przygotowywane wyłącznie przy użyciu pszennej tortilli szczelnie zawijanej wokół farszu. Wewnątrz tego pysznego dania tradycyjnie znajdują się fasola, ryż i mięso, jednak w wyniku wpływu kuchni amerykańskiej, głównie ze stanu Teksas, o wiele bardziej popularne są bogatsze nadzienia. Często wewnątrz burrito znajduje się popularny gulasz chili con carne składający się z mięsa mielonego, ostrych przypraw, chili oraz fasoli lub fajitas, które można łatwo przyrządzić, doprawiając mięso i warzywa gotowym, ostrym sosem i piekąc je lub grillując przed zawinięciem w placek. Można również znaleźć tortille nadziane dodatkowo serem, guacamole i innymi rodzajami salsy. • Enchilada – to kolejne danie przygotowane z tortilli. Najczęściej wypełnia się je mięsem, warzywami, serem, owocami morza, a także połączeniem sera i ziemniaków. Tortille napełnione farszem zwija się w ruloniki, a następnie układa w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy każdą warstwą umieszczany jest sos przygotowany z pomidorów lub warzyw sezonowych z papryką chili, a także inne dodatki, np. cebula lub ser. Tak przygotowane enchilady zapiekane są w piecu. • Guacamole – prawdopodobnie jeden z najbardziej popularnych dipów wywodzących się z Meksyku. To pyszna pasta przygotowywana z roztartego awokado, z dodatkiem soku z limonki. Dodatkowo najczęściej używa się, dla urozmaicenia smaku, takich składników, jak: kolendra, cebula, chili oraz czosnek. 5
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy