Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 06.03 do 09.04 - Strona nr 19

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 06.03.2023 - 09.04.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

© refrze | * A 4 s SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: a KROK 1: PRAŻYMY MIGDAŁY A Migdały przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i prażymy przez ok. 10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Następnie odstawiamy je do wystygnięcia i dość grubo siekamy. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 80-100?C i włączamy funkcję termoobiegu. 4d KROK 2: UBIJAMY BEZĘ Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier puder, aż beza będzie gładka i lśniąca. Do gotowej masy dodajemy posiekane migdały i dokładnie mieszamy. KROK 3: FORMUJEMY BLATY BEZOWE Na papierze do pieczenia rysujemy dwa okręgi o średnicy ok. 26 cm. ( Bezę rozprowadzamy we wnętrzach okręgów. 4 KROK 4: PIECZEMY BLATY BEZOWE Blaty bezowe rumienimy przy pomocy palnika cukierniczego. Umieszczamy je w piekarniku i suszymy w temperaturze 80-100?C przez ok. 40 minut. Gotowe blaty odkładamy, aby wystygły. KROK 5: DEKORUJEMY BEZĘ Z Śmietanę ubijamy i nakładamy na jeden z blatów bezowych. Truskawki kroimy w ćwiartki i układamy na bitej śmietanie. Drugi blat bezowy łamiemy na średniej wielkości kawałki i układamy na gotowym wierzchu. Całość ozdabiamy listkami mięty. dekoracje cukrowe [) KUGHNIALIDLA.PL PRZEPISÓW 19

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
© refrze | * A 4 s SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: a KROK 1: PRAŻYMY MIGDAŁY A Migdały przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i prażymy przez ok. 10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Następnie odstawiamy je do wystygnięcia i dość grubo siekamy. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 80-100?C i włączamy funkcję termoobiegu. 4d KROK 2: UBIJAMY BEZĘ Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier puder, aż beza będzie gładka i lśniąca. Do gotowej masy dodajemy posiekane migdały i dokładnie mieszamy. KROK 3: FORMUJEMY BLATY BEZOWE Na papierze do pieczenia rysujemy dwa okręgi o średnicy ok. 26 cm. ( Bezę rozprowadzamy we wnętrzach okręgów. 4 KROK 4: PIECZEMY BLATY BEZOWE Blaty bezowe rumienimy przy pomocy palnika cukierniczego. Umieszczamy je w piekarniku i suszymy w temperaturze 80-100?C przez ok. 40 minut. Gotowe blaty odkładamy, aby wystygły. KROK 5: DEKORUJEMY BEZĘ Z Śmietanę ubijamy i nakładamy na jeden z blatów bezowych. Truskawki kroimy w ćwiartki i układamy na bitej śmietanie. Drugi blat bezowy łamiemy na średniej wielkości kawałki i układamy na gotowym wierzchu. Całość ozdabiamy listkami mięty. dekoracje cukrowe [) KUGHNIALIDLA.PL PRZEPISÓW 19
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy