Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 22.05 do 27.05 - Strona nr 17

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

KROK 3: PRZEKŁADAMY BISZKOPT KREMEM Miękkie masło dobrze napowietrzamy w mikserze aż do uzyskania jasnej kremowej konsystencji. Zelatynę namaczamy w wodzie. W metalowej misce ubijamy na parze żółtka z cukrem. Gdy żółtka się dobrze ubiją, ściągamy miskę z pary, dodajemy namoczoną żelatynę, chwilę ubijamy i odstawiamy do wystudzenia. Połowę chałwy kruszymy bardzo drobno, drugą część kruszymy na większe kawałki. Zmniejszamy obroty miksera i bardzo powoli dodajemy ubite żółtka do masła. Mieszamy do całkowitego połączenia się. Dodajemy drobno pokruszoną chałwę i mieszamy delikatnie rózgą. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Zaczynając od spodu, nasączamy biszkopt ponczem, rozkładamy połowę kremu, posypujemy połową pokruszonej chałwy. Przykrywamy kolejnym biszkoptem, delikatnie dociskając. Ponownie nasączamy, nakładamy kolejną warstwę kremu i posypujemy pozostałą chałwą. Górną część biszkoptu, na której znajdują się orzechy, delikatnie nakładamy na górę tortu. Tort wstawiamy do lodówki na ok. 1--1,5 godziny. Dekorujemy kawałkami chałwy. Do dekoracji możemy użyć również świeżych owoców i listków mięty. 5 s] KUGHNIALIDLA.PL PRZEPISÓW | 17

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
KROK 3: PRZEKŁADAMY BISZKOPT KREMEM Miękkie masło dobrze napowietrzamy w mikserze aż do uzyskania jasnej kremowej konsystencji. Zelatynę namaczamy w wodzie. W metalowej misce ubijamy na parze żółtka z cukrem. Gdy żółtka się dobrze ubiją, ściągamy miskę z pary, dodajemy namoczoną żelatynę, chwilę ubijamy i odstawiamy do wystudzenia. Połowę chałwy kruszymy bardzo drobno, drugą część kruszymy na większe kawałki. Zmniejszamy obroty miksera i bardzo powoli dodajemy ubite żółtka do masła. Mieszamy do całkowitego połączenia się. Dodajemy drobno pokruszoną chałwę i mieszamy delikatnie rózgą. Wystudzony biszkopt przekrawamy na trzy części. Zaczynając od spodu, nasączamy biszkopt ponczem, rozkładamy połowę kremu, posypujemy połową pokruszonej chałwy. Przykrywamy kolejnym biszkoptem, delikatnie dociskając. Ponownie nasączamy, nakładamy kolejną warstwę kremu i posypujemy pozostałą chałwą. Górną część biszkoptu, na której znajdują się orzechy, delikatnie nakładamy na górę tortu. Tort wstawiamy do lodówki na ok. 1--1,5 godziny. Dekorujemy kawałkami chałwy. Do dekoracji możemy użyć również świeżych owoców i listków mięty. 5 s] KUGHNIALIDLA.PL PRZEPISÓW | 17
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy