Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 22.05 do 27.05 - Strona nr 16

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: CIASTO PRZELEWAMY DO FORMY Białka ubijamy — gdy są już dobrze napowietrzone, stopniowo dosypujemy cukier i ubijamy na sztywną pianę. Zmniejszamy obroty i stopniowo dodajemy żółtka oraz przestudzone roztopione masło. W osobnej misce mieszamy mąkę, zmielone orzechy oraz proszek do pieczenia. Chałwę kruszymy drobno. Ubite jaja mieszamy z suchymi składnikami za pomocą rózgi. Na końcu dosypujemy chałwę, mieszamy. Masę przelewamy do foremki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy przez 15-17 minut. KROK 2: KARMELIZUJEMY ORZECHY Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz grubo posiekane orzechy włoskie. Ciągle mieszając, karmelizujemy orzechy ok. 1 minuty. Po wskazanym czasie pieczenia wyciągamy biszkopt i rozkładamy na nim gorące orzechy. Ponownie wkładamy biszkopt do piekarnika na 10-11 minut. Wodę, cukier łączymy j i zagotowujemy. Następnie chałwa "© do wystudzonego ponczu dodajemy amaretto.

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: CIASTO PRZELEWAMY DO FORMY Białka ubijamy — gdy są już dobrze napowietrzone, stopniowo dosypujemy cukier i ubijamy na sztywną pianę. Zmniejszamy obroty i stopniowo dodajemy żółtka oraz przestudzone roztopione masło. W osobnej misce mieszamy mąkę, zmielone orzechy oraz proszek do pieczenia. Chałwę kruszymy drobno. Ubite jaja mieszamy z suchymi składnikami za pomocą rózgi. Na końcu dosypujemy chałwę, mieszamy. Masę przelewamy do foremki wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy przez 15-17 minut. KROK 2: KARMELIZUJEMY ORZECHY Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz grubo posiekane orzechy włoskie. Ciągle mieszając, karmelizujemy orzechy ok. 1 minuty. Po wskazanym czasie pieczenia wyciągamy biszkopt i rozkładamy na nim gorące orzechy. Ponownie wkładamy biszkopt do piekarnika na 10-11 minut. Wodę, cukier łączymy j i zagotowujemy. Następnie chałwa "© do wystudzonego ponczu dodajemy amaretto.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy