Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 22.05 do 27.05 - Strona nr 9

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 22.05.2023 - 27.05.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WEGANSKI SOS TZATZIKI Ogórek ścieramy do miski na tarce o grubych oczkach, a następnie mocno odciskamy w dłoniach z nadmiaru płynu i przekładamy do osobnej miski. Dodajemy jogurt i czosnek przeciśnięty przez praskę. 4 Doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną miętę, koperek i oliwę. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by smaki się połączyły. KROK 2: PRZESMAŻAMY ROŚLINNY GYROS Roślinny gyros przesmażamy na patelni, na 1 łyżce rozgrzanej oliwy, aż zarumieni się z każdej strony. KROK 3: FASZERUJEMY TORTILLE Tortille podgrzewamy z obu stron na osobnej, suchej patelni i przekładamy na deskę lub blat. Na każdy placek nakładamy kolejno: poszatkowaną sałatę rzymską, ogórek pokrojony w kostkę, pomidorki przekrojone na pół, cebulę pokrojoną w krążki i podsmażony roślinny gyros. Farsz skrapiamy wegańskim sosem tzatziki. Składamy tortille: zawijamy do środka dolną część placka, a następnie oba jego boki, następnie placek rolujemy, zamykając farsz w środku. Tortille podajemy z sosem tzatziki przełożonym do miseczki. WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy zabrać tortille ze sobą, po zrolowaniu owijamy je papierem śniadaniowym i związujemy sznurkiem. Na SPIS E 9 PRZEPISÓW s] KUGHNIALIDLA.PL

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY WEGANSKI SOS TZATZIKI Ogórek ścieramy do miski na tarce o grubych oczkach, a następnie mocno odciskamy w dłoniach z nadmiaru płynu i przekładamy do osobnej miski. Dodajemy jogurt i czosnek przeciśnięty przez praskę. 4 Doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną miętę, koperek i oliwę. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by smaki się połączyły. KROK 2: PRZESMAŻAMY ROŚLINNY GYROS Roślinny gyros przesmażamy na patelni, na 1 łyżce rozgrzanej oliwy, aż zarumieni się z każdej strony. KROK 3: FASZERUJEMY TORTILLE Tortille podgrzewamy z obu stron na osobnej, suchej patelni i przekładamy na deskę lub blat. Na każdy placek nakładamy kolejno: poszatkowaną sałatę rzymską, ogórek pokrojony w kostkę, pomidorki przekrojone na pół, cebulę pokrojoną w krążki i podsmażony roślinny gyros. Farsz skrapiamy wegańskim sosem tzatziki. Składamy tortille: zawijamy do środka dolną część placka, a następnie oba jego boki, następnie placek rolujemy, zamykając farsz w środku. Tortille podajemy z sosem tzatziki przełożonym do miseczki. WSKAZÓWKA! Jeśli chcemy zabrać tortille ze sobą, po zrolowaniu owijamy je papierem śniadaniowym i związujemy sznurkiem. Na SPIS E 9 PRZEPISÓW s] KUGHNIALIDLA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy