Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 26.09 do 01.10 - Strona nr 13

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 26.09.2022 - 01.10.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: ROZGRZEWAMY NACZYNIE W PIEKARNIKU Żeliwną patelnię lub naczynie żaroodporne o średnicy około 20 cmwkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200?C na czas przygotowania ciasta naleśnikowego. Naczynie powinno być mocno nagrzane. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE Jajka, mleko, oliwę oraz mąkę i sól przesiane przez sitko łączymy w misce. Mieszamy, aż składniki się połączą. Ciasto powinno być gładkie i niezbyt gęste. WSKAZÓWKA! Jeśli mamy więcej czasu, warto odstawić przygotowane ciasto na ok. 20 minut, aby odpoczęło, a po upływie czasu ponownie je wymieszać. KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY NALEŚNIK Rozgrzaną żeliwną patelnię wyjmujemy z piekarnika i dajemy na nią masło. Bardzo ostrożnie (gdyż naczynie jest bardzo rozgrzane) rozprowadzamy je po dnie i bokach. Do tak przygotowanego naczynia przelewamy gotowe ciasto naleśnikowe. Na środek wrzucamy ser carrć de [l'est pokrojony na plastry. Naleśnik pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 2007C, aż ciasto nabierze złotego koloru. WAŻNE! Nie otwieramy piekarnika podczas pierwszych 15 minut pieczenia, by naleśnik nie opadł. Naleśnik wyjmujemy z piekarnika i podajemy na ciepło. Z wierzchu dekorujemy ulubionymi kiełkami, np. kiełkami rzodkiewki. SPIS PRZEPISÓW 2 KUGHNIALIDLA.PL 13

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: ROZGRZEWAMY NACZYNIE W PIEKARNIKU Żeliwną patelnię lub naczynie żaroodporne o średnicy około 20 cmwkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200?C na czas przygotowania ciasta naleśnikowego. Naczynie powinno być mocno nagrzane. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO NALEŚNIKOWE Jajka, mleko, oliwę oraz mąkę i sól przesiane przez sitko łączymy w misce. Mieszamy, aż składniki się połączą. Ciasto powinno być gładkie i niezbyt gęste. WSKAZÓWKA! Jeśli mamy więcej czasu, warto odstawić przygotowane ciasto na ok. 20 minut, aby odpoczęło, a po upływie czasu ponownie je wymieszać. KROK 3: PIECZEMY I PODAJEMY NALEŚNIK Rozgrzaną żeliwną patelnię wyjmujemy z piekarnika i dajemy na nią masło. Bardzo ostrożnie (gdyż naczynie jest bardzo rozgrzane) rozprowadzamy je po dnie i bokach. Do tak przygotowanego naczynia przelewamy gotowe ciasto naleśnikowe. Na środek wrzucamy ser carrć de [l'est pokrojony na plastry. Naleśnik pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 2007C, aż ciasto nabierze złotego koloru. WAŻNE! Nie otwieramy piekarnika podczas pierwszych 15 minut pieczenia, by naleśnik nie opadł. Naleśnik wyjmujemy z piekarnika i podajemy na ciepło. Z wierzchu dekorujemy ulubionymi kiełkami, np. kiełkami rzodkiewki. SPIS PRZEPISÓW 2 KUGHNIALIDLA.PL 13
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy