Produkty w tej gazetce
SAŁATKA JARZYNOWA Z JAJKIEM | DOMOWYM MAJONEZEM ADRIANA MARCZEWSKA KOLACJA : U 5 ENERGIA || TŁUSZCZ |fwęGtowoaw |[ Bintko |[ Btonuk |( sów l; 00 26 ©00 1 porcja || misy aS 69 19 60 min 8 porcji łatwy 339 kal | spe SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: * 3 marchewki * Ya korzenia selera » 1korzeń pietruszki * 2 liście laurowe * 2 ziarna ziela angielskiego * 3 ziemniaki * 4 ogórki kiszone Nasza Spiżarnia * 3 łyżki soku z ogórków kiszonych * 1 puszka groszku konserwowego * 1 łyżka musztardy sarepskiej Madero * 1 łyżka musztardy francuskiej Madero * 1 łyżka chrzanu tartego Madero + sól, pieprz + 6 jajek Moja Kurka rozmiar L Nasza Spiżarnia » 3 kromki pumpernikla * 2 gałązki koperku MAJONEZ: « 3 żółtka jajka Moja Kurka rozmiar L * 1 łyżka octu winnego jasnego * 1 łyżka musztardy sarepskiej Madero * 1 szklanka oleju rzepakowego Wybornego * sól, pieprz ©) Marchewki, seler i pietruszkę obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Odstaw do wystudzenia. . W osobnym garnku, w osolonej wodzie, ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź je i obierz. . Wszystkie ugotowane warzywa pokrój w grubą kostkę i wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki kiszone, sok z ogórków i groszek. „Przygotuj majonez: żółtka wymieszaj z octem oraz musztardą za pomocą trzepaczki. Ciągle mieszając, powoli dodawaj olej, aż powstanie gęsty, biały majonez. Dopraw solą i pieprzem. .. Wymieszaj warzywa, dodaj majonez, obie musztardy, chrzan. Dopraw solą i pieprzem. „. Jajka w temperaturze pokojowej gotuj przez 6 minut we wrzątku. Wystudź w zimnej wodzie, obierz i przekrój każde na pół. . Pumpernikiel drobno posiekaj. Sałatkę wyłóż na talerze, na wierzch dodaj gotowane jajko. Całość udekoruj rozdrobnionym pumperniklem i gałązkami koperku. 13 | CZAS NA ŚWIĘTA
Nazwa | Szczególy |
---|