Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 27.05 do 10.06 - Strona nr 57

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Makro 27.05.2024 - 10.06.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

PISCJ3Ą/ Torrone (Wafle z masą orzechowo-malinową) SKŁADNIKI * Wafle 2 arkusze 26 x 26cm * Białka jajek 120 g * Miód wielokwiatowy 300 g * Cukier 250 g * Sól, szczypta * Woda 100 ml * Pistacje 150 g * Orzechy laskowe bez skóry 150 g * Maliny liofilizowane 15 g * Maliny świeże 100 g RE |ON. Lombardia PRZYGOTOWANIE do N w R u o R Pistacje obieramy i prażymy na suchej patelni razem z orzechami. O! . Blachę wykładamy pa na spód układamy arki dstawiamy na bok. pierem do pieczenia, usz wafla. . Miód, cukier i wodę przelewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu do uzyskana temp. 1657C. pianę na 90%, czyli ni: . Zmniejszamy obroty i wlewamy przygotowa . Białka wkładamy do dzieży, dodajemy szczyptę soli, montujemy w mikserze planetarnym i ubijamy rózgą Je całkiem na sztywno. powoli, cienkim strumieniem ny wcześniej karmel. Ubijamy aż białka się spiętrzą i zgęstnieją. . Następnie dodajemy orzechy, pistacje i pokruszone maliny liofilizowane. Całość intensywnie mieszamy, ponieważ masa szybko zastyga. Wylewamy na przygotowany wcześniej wafel i dociskamy od góry drugim. Przykrywamy papierem do pieczenia i odstawiamy na 12 godz. do ustabilizowania. Gotowe torronu kroimy na kawałki i podajemy ze świeżymi malinami. ITALIA NA TALERZU 57

Najnowsze gazetki

Reklama
PISCJ3Ą/ Torrone (Wafle z masą orzechowo-malinową) SKŁADNIKI * Wafle 2 arkusze 26 x 26cm * Białka jajek 120 g * Miód wielokwiatowy 300 g * Cukier 250 g * Sól, szczypta * Woda 100 ml * Pistacje 150 g * Orzechy laskowe bez skóry 150 g * Maliny liofilizowane 15 g * Maliny świeże 100 g RE |ON. Lombardia PRZYGOTOWANIE do N w R u o R Pistacje obieramy i prażymy na suchej patelni razem z orzechami. O! . Blachę wykładamy pa na spód układamy arki dstawiamy na bok. pierem do pieczenia, usz wafla. . Miód, cukier i wodę przelewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu do uzyskana temp. 1657C. pianę na 90%, czyli ni: . Zmniejszamy obroty i wlewamy przygotowa . Białka wkładamy do dzieży, dodajemy szczyptę soli, montujemy w mikserze planetarnym i ubijamy rózgą Je całkiem na sztywno. powoli, cienkim strumieniem ny wcześniej karmel. Ubijamy aż białka się spiętrzą i zgęstnieją. . Następnie dodajemy orzechy, pistacje i pokruszone maliny liofilizowane. Całość intensywnie mieszamy, ponieważ masa szybko zastyga. Wylewamy na przygotowany wcześniej wafel i dociskamy od góry drugim. Przykrywamy papierem do pieczenia i odstawiamy na 12 godz. do ustabilizowania. Gotowe torronu kroimy na kawałki i podajemy ze świeżymi malinami. ITALIA NA TALERZU 57
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy