Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 27.05 do 10.06 - Strona nr 59

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Makro 27.05.2024 - 10.06.2024


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

PISCJ3Ą/ Gadka a Baba (Babeczki z kremem maacarpone i pestkami granatu) SKŁADNIKI CIASTO: * Mąka pszenna typ 500 320g * Drożdże suche 7 g * Jajka 4 szt. * Cukier trzcinowy 40 g * Woda 50 ml * Masło 100 g * Laska wanilii % szt. * Sól szczypta SYROP DO NASĄCZANIA: * Cukier trzcinowy 250 g * Woda 200 ml * Rum ciemny 150 ml * Laska wanilii % szt. KREM: * Ser Mascarpone 400 g * Cukier puder 30 g * Granat 1 szt. I: Gampania PRZYGOTOWANIE 1. W misce mieszamy drożdże z mąką i odstawiamy na bok. Masło pozostawiamy w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. 2. W małym rondelku podgrzewamy 50 ml wody do temp. ok. 70?C. 3. Jajka ubijamy rózgą w kąpieli wodnej, stopniowo dodając gorącą wodę, aż masa będzie kremowa i puszysta, następnie dodajemy mąkę z drożdżamii, sól, ziarenka wanilii i zarabiamy przez ok. 10 min. Dodajemy stopniowo masło i wyrabiamy przez kolejne 6 min na gładkie i sprężyste ciasto. Zostawiamy w temperaturze pokojowej, przykryte wilgotną ściereczką, żeby podwoiło swoją objętość. 4. Ciasto dzielimy na kęsy po ok. 45 g, przekładamy do foremek wysmarowanych olejem i oprószonych mąką, przykrywamy wilgotną ściereczką i pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia. . Pieczemy w temp. 180?C przez 20 min, po czym przekładamy na kratkę i pozostawiamy do wystygnięcia. . Przygotowujemy syrop: w rondelku zagotowujemy wodę, cukier, rum i dodajemy ziarenka wanilii. Odstawiamy, aby temperatura spadła do ok. 35?C. Owoc granatu nacinamy na 4 części, rozrywamy i wyjmujemy z niego ziarna. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem na puszysty krem. Babeczki zanurzamy w ciepłym syropie, odsączamy, nacinamy wzdłuż i wypełniamy kremem, a na wierzchu układamy ziarenka u o N O granatu. ITALIA NA TALERZU |59 > Za Za

Najnowsze gazetki

Reklama
PISCJ3Ą/ Gadka a Baba (Babeczki z kremem maacarpone i pestkami granatu) SKŁADNIKI CIASTO: * Mąka pszenna typ 500 320g * Drożdże suche 7 g * Jajka 4 szt. * Cukier trzcinowy 40 g * Woda 50 ml * Masło 100 g * Laska wanilii % szt. * Sól szczypta SYROP DO NASĄCZANIA: * Cukier trzcinowy 250 g * Woda 200 ml * Rum ciemny 150 ml * Laska wanilii % szt. KREM: * Ser Mascarpone 400 g * Cukier puder 30 g * Granat 1 szt. I: Gampania PRZYGOTOWANIE 1. W misce mieszamy drożdże z mąką i odstawiamy na bok. Masło pozostawiamy w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. 2. W małym rondelku podgrzewamy 50 ml wody do temp. ok. 70?C. 3. Jajka ubijamy rózgą w kąpieli wodnej, stopniowo dodając gorącą wodę, aż masa będzie kremowa i puszysta, następnie dodajemy mąkę z drożdżamii, sól, ziarenka wanilii i zarabiamy przez ok. 10 min. Dodajemy stopniowo masło i wyrabiamy przez kolejne 6 min na gładkie i sprężyste ciasto. Zostawiamy w temperaturze pokojowej, przykryte wilgotną ściereczką, żeby podwoiło swoją objętość. 4. Ciasto dzielimy na kęsy po ok. 45 g, przekładamy do foremek wysmarowanych olejem i oprószonych mąką, przykrywamy wilgotną ściereczką i pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia. . Pieczemy w temp. 180?C przez 20 min, po czym przekładamy na kratkę i pozostawiamy do wystygnięcia. . Przygotowujemy syrop: w rondelku zagotowujemy wodę, cukier, rum i dodajemy ziarenka wanilii. Odstawiamy, aby temperatura spadła do ok. 35?C. Owoc granatu nacinamy na 4 części, rozrywamy i wyjmujemy z niego ziarna. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem na puszysty krem. Babeczki zanurzamy w ciepłym syropie, odsączamy, nacinamy wzdłuż i wypełniamy kremem, a na wierzchu układamy ziarenka u o N O granatu. ITALIA NA TALERZU |59 > Za Za
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy