Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Spatzlle ir” o Składniki: Autor: mąka uniwersalna ARO 125 g mleko 60 ml jaja ARO 2 szt. gałka muszkatołowa 2 g pieprz biały mielony 2 g sól 2g boczek parzony ARO plastry 50 g cebulka prażona MC 10 g szczypiorek MC 5 g masło 10 g creme fraiche 20 g pietruszka natka 10 g Tomasz Tracz STREET FOOD - podróż ze smakiem | 11 |— Sposób przygotowania: Te Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka ubijamy i na przemian z mlekiem dodajemy do suchych składników, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Gotowe ciasto wyciskamy wprost do gotującej się osolonej wody przez prasę do szpecli lub durszlak. Wyciskamy po kilka klusek naraz i gotujemy przez około 3-4 minuty. Ugotowane kluski wyciągamy z wody łyżką durszlakową i przekładamy do wody z lodem. Po ostudzeniu wyciągamy z wody, osuszamy i przekładamy do suchego pojemnika. Boczek pieczemy w piecu rozgrzanym do 180 st. C. przez około 10-15 min. aż będzie skarmelizowany i chrupiący. Po upieczeniu lekko ostudzony boczek siekamy na drobne kawałki. Creme fraiche przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną pietruszkę. Ugotowane szpecle podsmażamy delikatnie na maśle, a następnie podajemy z posiekanym boczkiem, prażoną cebulką i creme fraiche. NIEMCY

Najnowsze gazetki

Reklama
Spatzlle ir” o Składniki: Autor: mąka uniwersalna ARO 125 g mleko 60 ml jaja ARO 2 szt. gałka muszkatołowa 2 g pieprz biały mielony 2 g sól 2g boczek parzony ARO plastry 50 g cebulka prażona MC 10 g szczypiorek MC 5 g masło 10 g creme fraiche 20 g pietruszka natka 10 g Tomasz Tracz STREET FOOD - podróż ze smakiem | 11 |— Sposób przygotowania: Te Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Jajka ubijamy i na przemian z mlekiem dodajemy do suchych składników, ciągle mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Gotowe ciasto wyciskamy wprost do gotującej się osolonej wody przez prasę do szpecli lub durszlak. Wyciskamy po kilka klusek naraz i gotujemy przez około 3-4 minuty. Ugotowane kluski wyciągamy z wody łyżką durszlakową i przekładamy do wody z lodem. Po ostudzeniu wyciągamy z wody, osuszamy i przekładamy do suchego pojemnika. Boczek pieczemy w piecu rozgrzanym do 180 st. C. przez około 10-15 min. aż będzie skarmelizowany i chrupiący. Po upieczeniu lekko ostudzony boczek siekamy na drobne kawałki. Creme fraiche przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy posiekaną pietruszkę. Ugotowane szpecle podsmażamy delikatnie na maśle, a następnie podajemy z posiekanym boczkiem, prażoną cebulką i creme fraiche. NIEMCY
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy