Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 13

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 13 — Leberlkase W EE O ec aa PASZTET Sposób przygotowania: Składniki: 1. Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. C. 2. Wszystkie składniki pasztetu umieszczamy w czaszy „opala wotowajmie sna -O0jg blendera i mielimy do uzyskania jednolitej masy. łopatka wieprzowa mielona 200 g 3. Następnie dodajemy lód i mielimy do momentu, aż słonina mielona 50 g lód w pełni zintegruje się z masą. wątróbka wołowa 50 g 4. Formę na keks wykładamy folią aluminiową i do cebula 2 szt. środka przekładamy zmieloną masę. sól 5 g 5. Za pomocą szpatułki wyrównujemy. sól peklowana 5 g 6. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-50 minut, aż pieprz biały mielony 5 g majeranek suszony 10 g czosnek granulowany 5 g gałka muszkatołowa 2 g temperatura wewnątrz masy osiągnie 60 st. C. 7. Następnie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. mielony imbir 2 g 8. Boczek pieczemy w piekarniku przez około 10-15 min kruszony lód 150 g do momentu, aż będzie skarmelizowany i chrupiący. 9. Pomidora kroimy w plastry, a szczypiorek drobno siekamy. DODATKI 10. Pieczywo tostujemy na rozgrzanej patelni Składniki: z rozgrzanym masłem z obu stron przez około 2-3 minuty. pieczywo 150 g majonez sałatkowy MC 40 g boczek parzony Aro 80 g pomidor świeży 80 g musztarda Dijon 40 g Gotowe pieczywo przesmarowujemy musztardą i majonezem, na wierzch kładziemy pomidora i plastry pasztetu. Następnie skarmelizowany boczek i całość : posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Na samą górę szczypiorek 10 g kładziemy kolejny kawałek pieczywa i serwujemy jako masło 5 g kanapkę. NIEMCY

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 13 — Leberlkase W EE O ec aa PASZTET Sposób przygotowania: Składniki: 1. Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. C. 2. Wszystkie składniki pasztetu umieszczamy w czaszy „opala wotowajmie sna -O0jg blendera i mielimy do uzyskania jednolitej masy. łopatka wieprzowa mielona 200 g 3. Następnie dodajemy lód i mielimy do momentu, aż słonina mielona 50 g lód w pełni zintegruje się z masą. wątróbka wołowa 50 g 4. Formę na keks wykładamy folią aluminiową i do cebula 2 szt. środka przekładamy zmieloną masę. sól 5 g 5. Za pomocą szpatułki wyrównujemy. sól peklowana 5 g 6. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-50 minut, aż pieprz biały mielony 5 g majeranek suszony 10 g czosnek granulowany 5 g gałka muszkatołowa 2 g temperatura wewnątrz masy osiągnie 60 st. C. 7. Następnie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. mielony imbir 2 g 8. Boczek pieczemy w piekarniku przez około 10-15 min kruszony lód 150 g do momentu, aż będzie skarmelizowany i chrupiący. 9. Pomidora kroimy w plastry, a szczypiorek drobno siekamy. DODATKI 10. Pieczywo tostujemy na rozgrzanej patelni Składniki: z rozgrzanym masłem z obu stron przez około 2-3 minuty. pieczywo 150 g majonez sałatkowy MC 40 g boczek parzony Aro 80 g pomidor świeży 80 g musztarda Dijon 40 g Gotowe pieczywo przesmarowujemy musztardą i majonezem, na wierzch kładziemy pomidora i plastry pasztetu. Następnie skarmelizowany boczek i całość : posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Na samą górę szczypiorek 10 g kładziemy kolejny kawałek pieczywa i serwujemy jako masło 5 g kanapkę. NIEMCY
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy