Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 01.05 do 01.09 - Strona nr 11

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Biedronka 01.05.2023 - 01.09.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

KARKÓWKA MARYNOWANA Z DOMOWYM SOSEM CZOSNKOWYM SZYMON CZERWIŃSKI OBIAD ; 3 BDERGA guz) | BłOtwaK 4Omineczm| bro latwy we narynoweria SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 1kgkarkówki wieprzowej Kraina Mięs 1. MARYNATA: + 50 ml oleju rzepakowego Wybornego + 4 gałązki rozmarynu Vital Fresh 2. + 4 ząbki czosnku * 3 łyżki musztacdy Dijon Madero 3. » 2 lyżki wędzonej papryki + 2 byki majeranku + | łyżeczka ziaren kolendry + sól, pieprz SOS CZOSNKOWY: 4. + 200 ml śmietany 12% Mleczna Dolna + 3 zębki czosnku przecóniętego przez praskę 5. * 2 łyżki majonezu Madero * sól, pieprz SAŁATKA WIOSENNA: 6. * 1 opakowanie miksu sałat z rukolą Vital Fresh + 1 dyrrka ze szczypiorkiem + 2 młode ogórki gruntowe * 10 pomidorków koktajlowych * | pęczek rzodkiewki SOS WINEGRET: * I łyżka soku z cytryny + A łyżki oliwy z oliwek Gallo + szczypta sol morskiej + 2lyżeczki musztardy francuskiej Madero + szczypta pieprzu Do dużej miski przełóż składniki na marynatę. Wymieszaj i włóż do niej mięso. Karkówkę marynuj 24 godziny w lodówce. Mięso możesz zamknąć próżniowo dzień wcześniej, aby lepiej przejęło aromat ziół. Karkówkę wyjmij na 2 godziny przed grillowaniem, aby miała czas się ogrzać. Na rozgrzanym ruszcie grilla układaj plastry karkówki. Grilluj z każdej strony po ok. 15 minut. Czas zależy od temperatury grilla oraz mięsa. Pamiętaj, że karkówka powinna być usmażona, ale dalej soczysta i pełna smaku. Po usmażeniu należy przełożyć ją na deskę. Mięso musi „odpocząć”. Przygotuj sos czosnkowy: do miseczki przełóż wszystkie składniki i wymieszaj. Odstaw, aby smaki miały szansę się „przegryźć”. Im dłużej, tym lepiej dla sosu. Do miski wsyp miks sałat. Młodą cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj, a rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki. Ogórki przekrój na pół, a następnie pokrój w kostkę. Pomidocki przekrój na pół. Wymieszaj. Do słoika wlej wszystkie składniki na sos winegret. Zakręć go i energicznie potrząsaj. Przygotowanym dressingiem polej sałatkę. I | GRILL

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
KARKÓWKA MARYNOWANA Z DOMOWYM SOSEM CZOSNKOWYM SZYMON CZERWIŃSKI OBIAD ; 3 BDERGA guz) | BłOtwaK 4Omineczm| bro latwy we narynoweria SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 1kgkarkówki wieprzowej Kraina Mięs 1. MARYNATA: + 50 ml oleju rzepakowego Wybornego + 4 gałązki rozmarynu Vital Fresh 2. + 4 ząbki czosnku * 3 łyżki musztacdy Dijon Madero 3. » 2 lyżki wędzonej papryki + 2 byki majeranku + | łyżeczka ziaren kolendry + sól, pieprz SOS CZOSNKOWY: 4. + 200 ml śmietany 12% Mleczna Dolna + 3 zębki czosnku przecóniętego przez praskę 5. * 2 łyżki majonezu Madero * sól, pieprz SAŁATKA WIOSENNA: 6. * 1 opakowanie miksu sałat z rukolą Vital Fresh + 1 dyrrka ze szczypiorkiem + 2 młode ogórki gruntowe * 10 pomidorków koktajlowych * | pęczek rzodkiewki SOS WINEGRET: * I łyżka soku z cytryny + A łyżki oliwy z oliwek Gallo + szczypta sol morskiej + 2lyżeczki musztardy francuskiej Madero + szczypta pieprzu Do dużej miski przełóż składniki na marynatę. Wymieszaj i włóż do niej mięso. Karkówkę marynuj 24 godziny w lodówce. Mięso możesz zamknąć próżniowo dzień wcześniej, aby lepiej przejęło aromat ziół. Karkówkę wyjmij na 2 godziny przed grillowaniem, aby miała czas się ogrzać. Na rozgrzanym ruszcie grilla układaj plastry karkówki. Grilluj z każdej strony po ok. 15 minut. Czas zależy od temperatury grilla oraz mięsa. Pamiętaj, że karkówka powinna być usmażona, ale dalej soczysta i pełna smaku. Po usmażeniu należy przełożyć ją na deskę. Mięso musi „odpocząć”. Przygotuj sos czosnkowy: do miseczki przełóż wszystkie składniki i wymieszaj. Odstaw, aby smaki miały szansę się „przegryźć”. Im dłużej, tym lepiej dla sosu. Do miski wsyp miks sałat. Młodą cebulkę ze szczypiorkiem posiekaj, a rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki. Ogórki przekrój na pół, a następnie pokrój w kostkę. Pomidocki przekrój na pół. Wymieszaj. Do słoika wlej wszystkie składniki na sos winegret. Zakręć go i energicznie potrząsaj. Przygotowanym dressingiem polej sałatkę. I | GRILL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy