Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 01.05 do 01.09 - Strona nr 13

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Biedronka 01.05.2023 - 01.09.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SKRZYDEŁKA Z GRILLA NA OSTRO Z MAŚLANĄ KOLBĄ KUKURYDZY SZYMON CZERWIŃSKI OBIAD ( j © 3 BERGA węozowoatw || gazo | Brownic © A | | > ©nnan| Spoj taty sl narynoweria SKŁADNIKI: + 1kg skrzydelek z kurczaka Kraina Mięs MARYNATA: + skórka z V: cytryny + skórka z V: pomarańczy + 3 łyżki brązowego cukru * Tłyżka oli * 1 łyżka czarnego pieprzu * łyżka przeciśniętego przez praskę czosnku * Tłyżka chili w proszku * 1duża biała cebula * 1 duża czerwona cebula MAŚLANA KUKURYDZA: + 3lwody * 2 łyżeczki miodu Złota Pasieka + 2 łyżki masła Mleczna Dolina + $kolb kukurydzy * 7 gałązek bazyla Vital Fresh + 10 plastrów boczku Kraina Wędlin SOS: + 100 ml passaty pomidorowej Sottile Gusto + sok zcynyny * I łyżka ostrej papryki * 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę + sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Do miski przełóż otartą skórkę z cytryny i pomarańczy, cukier, sól, pieprz, czosnek i chili. Obie cebule pokój w piórka i dodaj do pozostałych składników. Połącz ze sobą składniki marynaty. „. Posmaruj skrzydełka przygotowaną marynatą. Odstaw je do lodówki na 5 godzin. Pamiętaj, aby zabezpieczyć je folią spożywczą. . Zamarynowane skrzydełka grilluj przez ok. 30 minut na rozgrzanym ruszcie. Pamiętaj, aby obracać je podczas pieczenia. Skrzydełka będą gotowe, kiedy mięso przy kości się upiecze. „. Przygotuj kukurydzę: w garnku zagotuj wodę, dodaj miód oraz masło. Do gotującej się wody włóż kolby kukurydzy z zawiniętymi do tyłu liśćmi i gotuj ok. 10 minut (czas mierzymy od chwili ponownego zagotowania się wody]. Uważaj, aby liście się nie zamoczyły — kukurydza powinna być w pozycji „stojącej. Ugotowaną kukurydzę wyjmij z wody i ostudź. Następnie oprósz listkami bazyłii i dokładnie owiń plastrami boczku. Możesz pomóc sobie wykałaczkami. Tak przygotowaną kukurydzę przełóż na ruszt i grilluj do chwili, aż boczek będzie chrupiący. W tym czasie przygotuj sos. W miseczce wymieszaj passatę, sok z cytryny, ostrą paprykę, czosnek, sól i pieprz. 13 | GRILL

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
SKRZYDEŁKA Z GRILLA NA OSTRO Z MAŚLANĄ KOLBĄ KUKURYDZY SZYMON CZERWIŃSKI OBIAD ( j © 3 BERGA węozowoatw || gazo | Brownic © A | | > ©nnan| Spoj taty sl narynoweria SKŁADNIKI: + 1kg skrzydelek z kurczaka Kraina Mięs MARYNATA: + skórka z V: cytryny + skórka z V: pomarańczy + 3 łyżki brązowego cukru * Tłyżka oli * 1 łyżka czarnego pieprzu * łyżka przeciśniętego przez praskę czosnku * Tłyżka chili w proszku * 1duża biała cebula * 1 duża czerwona cebula MAŚLANA KUKURYDZA: + 3lwody * 2 łyżeczki miodu Złota Pasieka + 2 łyżki masła Mleczna Dolina + $kolb kukurydzy * 7 gałązek bazyla Vital Fresh + 10 plastrów boczku Kraina Wędlin SOS: + 100 ml passaty pomidorowej Sottile Gusto + sok zcynyny * I łyżka ostrej papryki * 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę + sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Do miski przełóż otartą skórkę z cytryny i pomarańczy, cukier, sól, pieprz, czosnek i chili. Obie cebule pokój w piórka i dodaj do pozostałych składników. Połącz ze sobą składniki marynaty. „. Posmaruj skrzydełka przygotowaną marynatą. Odstaw je do lodówki na 5 godzin. Pamiętaj, aby zabezpieczyć je folią spożywczą. . Zamarynowane skrzydełka grilluj przez ok. 30 minut na rozgrzanym ruszcie. Pamiętaj, aby obracać je podczas pieczenia. Skrzydełka będą gotowe, kiedy mięso przy kości się upiecze. „. Przygotuj kukurydzę: w garnku zagotuj wodę, dodaj miód oraz masło. Do gotującej się wody włóż kolby kukurydzy z zawiniętymi do tyłu liśćmi i gotuj ok. 10 minut (czas mierzymy od chwili ponownego zagotowania się wody]. Uważaj, aby liście się nie zamoczyły — kukurydza powinna być w pozycji „stojącej. Ugotowaną kukurydzę wyjmij z wody i ostudź. Następnie oprósz listkami bazyłii i dokładnie owiń plastrami boczku. Możesz pomóc sobie wykałaczkami. Tak przygotowaną kukurydzę przełóż na ruszt i grilluj do chwili, aż boczek będzie chrupiący. W tym czasie przygotuj sos. W miseczce wymieszaj passatę, sok z cytryny, ostrą paprykę, czosnek, sól i pieprz. 13 | GRILL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy