Produkty w tej gazetce
GRILLOWANY BOCZEK PO JAPOŃSKU Z WARZYWAMI SZYMON CZERWIŃSKI OBIAD U; 2 pen || RUSZCZ || węczowooww || euio | motwac ... 1posje || „333, 209, %g | 459 40mm Boorg tudny Bial NO SKŁADNIKI: * | kg boczku wieprzowego surowego + 2 łyżki sezamu + kilka gałązek tymianku Vital fresh MARYNATA: * Tłyżeczka soli * 2 łyżki tartego imbiru * Tłyżeczka płatków chili + 2 łyżki pieprzu ziołowego + 2 duże cebule GLAZURA: + 200 ml sosu sojowego ciemnego + 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego + 100 ml octu z jabłek * 1 łyżka oleju sezamowego * Tłyżka płatków chdi * 1lyżka miodu Złota Pasieka WARZYWA: + 2 eukinie + 1 czerwona papryka + 1 zielona papryka + 1 żółta papryka + 300 g młodych marchewek + 300 g młodych pieczarek + 3 ząbki czosnku + sól, pieprz + 50 mi ofwy z oliwek Gallo + 10 mloctu balsamicznego Gallo PRZYGOTOWANIE: 1. Boczek pokrój na równe kostki (takie, aby bez problemu zrobić z nich szaszłyki; możesz również grillować plastry]. 2. W misce przygotuj marynatę: sól połącz ze startym imbirem, płatkami chili i pieprzem. Dodaj pokrojone w łódeczki cebule. Natrzyj boczek i odstaw na czas robienia glazury. Do rondelka dodaj składniki na glazurę. Zagotuj je. „. Boczek nadziewaj na patyczki grillowe na przemian z cebulą z marynaty (jeżeli chcesz grillować paski, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę do glazury). Za pomocą pędzla pokryj boczek glazurą. 5.- Szaszłyki grilluj na rozgrzanym ruszcie przez ok. 30 minut. Pamiętaj, aby podczas grillowania smarować boczek glazurą. Na 5 minut przed zdjęciem z grilla posmaruj go ostatni raz glazurą i oprósz sezamem. 6. Warzywa umyj pod zimną wodą. Następnie obrane cukinie, papryki i marchewki pokrój na mniejsze kawalki. Pieczarki pokrój w ćwiartki, Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do warzyw. 7. Wszystkie warzywa oprósz solą i pieprzem. Dodaj oliwę i ocet, dokładnie wymieszaj. Grilluj na aluminowej tacce. 8. Na koniec boczek i warzywa oprósz tymiankiem. aw 9 | GRILL
Nazwa | Szczególy |
---|