Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 01.05 do 01.09 - Strona nr 6

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Biedronka 01.05.2023 - 01.09.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SMAKACH Kolorowe pomidory, soczyste ogórki, chrupiące jabłka - i marchewki, orzeźwiające cytrusy i fenkuł — sezonowe - owoce i warzywa stanowią podstawę naszej diety. 4 Co kryją w sobie te kolorowe witaminowe bomby i jak je przechowywać, aby cieszyć się ich świeżym smakiem na długo? Oto krótki przewodnik po sezonowych warzywach i owocach. Tekst: Adriana Marczewska Konsultacja: Klaudia Wiśniewska, dietetyk Wszyscy długo wyczekujemy wiosny, pojawiających się w sklepach nowalijek, szparagów, gruntowych ziemniaków i pachnących pomidorów. Każdy owoc i warzywo ma swój sezon i czas w roku, gdy jest najsmaczniejsze. Dlaczego warto jeść sezonowo? Jedzenie sezonowe sprawia, że możemy w pelni korzystać z produktów najlepszej jakości w danym okresie. Warzywa i owoce dojrzewające w sezonie mogą wykazywać się wyższą zawartością witamin i składników mineralnych niż te poza nim, choć obecne metody utrwalania żywności, np. mrożenie, pozwalają na „zatrzymanie” wartości odżywczej produktów sezonowych na dłużej. Często warzywa i owoce sezonowe są również po prostu smaczniejsze i tańsze. NIE TYLKO W LODÓWCE Wracając do domu z siatkami pelnymi zakupów, najczęściej wkładamy świeże produkty, w tym owoce i warzywa, do lodówki, podczas gdy niektóre z nich najlepiej przechowywać na kuchennym blacie lub na parapecie. Do lodówki powinny trafić: winogrona, jarmuż, kapusta, marchewki, pietruszki, jablka, kalafiory, rukola, groszek, maliny, brokuły, sałata, por oraz szparagi. Niektóre warzywa i owoce, takie

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
SMAKACH Kolorowe pomidory, soczyste ogórki, chrupiące jabłka - i marchewki, orzeźwiające cytrusy i fenkuł — sezonowe - owoce i warzywa stanowią podstawę naszej diety. 4 Co kryją w sobie te kolorowe witaminowe bomby i jak je przechowywać, aby cieszyć się ich świeżym smakiem na długo? Oto krótki przewodnik po sezonowych warzywach i owocach. Tekst: Adriana Marczewska Konsultacja: Klaudia Wiśniewska, dietetyk Wszyscy długo wyczekujemy wiosny, pojawiających się w sklepach nowalijek, szparagów, gruntowych ziemniaków i pachnących pomidorów. Każdy owoc i warzywo ma swój sezon i czas w roku, gdy jest najsmaczniejsze. Dlaczego warto jeść sezonowo? Jedzenie sezonowe sprawia, że możemy w pelni korzystać z produktów najlepszej jakości w danym okresie. Warzywa i owoce dojrzewające w sezonie mogą wykazywać się wyższą zawartością witamin i składników mineralnych niż te poza nim, choć obecne metody utrwalania żywności, np. mrożenie, pozwalają na „zatrzymanie” wartości odżywczej produktów sezonowych na dłużej. Często warzywa i owoce sezonowe są również po prostu smaczniejsze i tańsze. NIE TYLKO W LODÓWCE Wracając do domu z siatkami pelnymi zakupów, najczęściej wkładamy świeże produkty, w tym owoce i warzywa, do lodówki, podczas gdy niektóre z nich najlepiej przechowywać na kuchennym blacie lub na parapecie. Do lodówki powinny trafić: winogrona, jarmuż, kapusta, marchewki, pietruszki, jablka, kalafiory, rukola, groszek, maliny, brokuły, sałata, por oraz szparagi. Niektóre warzywa i owoce, takie
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy