Produkty w tej gazetce
MUFFINK Z POMARSZCZONEJ MARCHEWKI ŁUKASZ BUDZIK DESER (U IU 8 ENERGIA || TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL j e00 1porda || adzy || wo /59 54g | 23g || 019 60 min 12 porcji łatwy 482 kcal | oma SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: MUFFINKI: 1. Piec rozgrzej do temperatury 200?C. * 2 miękkie marchewki średniej wielkości * 270 g męki pszennej Plony Natury * 160 g pasty daktylowej * 7 g proszku do pieczenia * 3 gsody oczyszczonej * 10 gkakao * 2gcynamonu * szczypta soli + 50 grodzynek * 2 jajka rozmiar L * 170 ml wody * 70 ml oleju roślinnego KREM: * 115 g miękkiego masła Mleczna Dolina * 220 g serka typu Filadelfia * 500 g cukru pudru * 5gsoku z cytryny 2. Do miski przesiej mąkę, dodaj pastę daktylową, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon i sól. Wszystko starannie wymieszaj rózgą. Do drugiej miski wlej wodę i olej, dodaj jajka. Całość dokładnie wymieszaj. 3. Połącz suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszaj trzepaczką (możesz też użyć maszyny do ciasta z nakładką „motylkiem”) do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto odstaw na 10 minut. W tym czasie przygotuj formę do pieczenia muffinek. Możesz użyć masła i mąki kukurydzianej albo specjalnych papilotek. Składników wystarczy na 12 większych babeczek lub 24 mniejsze. 4. Wlej ciasto do 80% wysokości foremek i wypiekaj w 200'C przez około 20 minut. 5. Po wypieczeniu ostudź ciasto i przygotuj krem. Masło z serkiem połącz w maszynie do ciasta z nakładką „motylkiem”. Gdy całość zacznie się ubijać, dodawaj stopniowo cukier puder. Kontynuuj aż do uzyskania kremowej konsystencji. Na koniec dodaj sok z cytryny. 6. Przełóż masę do rękawa cukierniczego albo nałóż łyżką na każdą muffinkę. Możesz też obsypać babeczki prażonymi orzechami. 16 | NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI
Nazwa | Szczególy |
---|