Produkty w tej gazetce
SYED MARATON AREK WLASNYCH JOGURTOWY PODPŁOMYK Z GRILOWANYM SEREM USTRZYCKIM © przepis 1. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy sól mieszamy. Do mąki dodajemy jogurt! mieszamy składniki łyżką mąką Zagnieione jednote lastyczne ciasto przykrywamy ściereczką kodstawiamy na 15 minut. Ser kroimy w plstry smażymy na patelni grilowe. sto dzielimy na 2 części! rozwałkowujemy na cienkie placi. Paelnię rozgrzewamy I kładziemy na nij rozwałkowany placek smażymy po2-8 minuty kazde strony. Podpłamyk serwujemy z grilowanym serem oraz. kawiorem czarnym dekorujemy koperkiem. Opcjonalnie poławamy oliwą koperkowa. O seonki TF Skłdaik Mość Cent > Wartość gość porcji DNIE COONEZICH 180g 902 2002 pa © wvPRÓBUJ NASZE PRODUKTY da 8 MARATON ARGA l CAŁY KALAFIOR PIECZONY W PALONYM MAŚLE Z KAPARAMI, WINOGRONAMI I MIĘTĄ © przepis 1. Kalafior obieramy z ści korzeń kroimy w cienkie plastry, 2. Masło rozpuszczamy na rozgrzane patenido momentu, aż zaczne się pienić. Na patelni kładziemy całego (orzygotowanego wcześnie) kalafiora 1 smażymy bastując peniącym się masłem od czasu 3, Kalafior polewamy mastem do momentu, aż będze mięk 4. Posikany korzeń kalafiora przekładamy do rondeka 1 zalewamy śmietanią Gotujemy pod przykryciem przez okoł Ś minut po czym przyprawiamy sł 1 pieprzem bendujemy do uzyskania aksamitnego pure 5; Masło pozostałe po usmażeniu kalafiora przelewamy doliatnie podgrzewamy uzyskując w tn sposó sos. 6. Upieczonego kalafiora podajemy na pure z kalafiora 2 sosem z palonego masła zkaparami, mięta plastrami winogron. © SKŁADNIKI Sktdnik Mość Cent > Wartość altwe koi 489% 16m Ql5hg 15002 225:ł ogra o02y 75 O aoc oonig 3601 x oś porji neiż Food „Saga Usenet olo Gł 28m Loporiete 6309 240 2501 r reed ewa © wYPRÓBUJ NASZE PRODUKTY
Nazwa | Szczególy |
---|