Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 28.11 do 31.12 - Strona nr 2

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Biedronka 28.11.2022 - 31.12.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

* ZĄB NA ŚWIĘTA / HERBACIANY RAJ de) Gdy tylko temperatura za oknem zaczyna spadać, kubek aromatycznej "gh herbaty staje się naszym codziennym towarzyszem. Nie tylko dlatego, że napar ten doskonale rozgrzewa, ale także ze względu na jego niepowtarzalny smak i właściwości. Herbata zawiera związki bioaktywne, wśród których możemy wyszczególnić m.in. polifenole owłaściwościach przeciwutleniających. Można śmiało powiedzieć, że każda filiżanka herbaty smakuje odrobinę inaczej. Wszystko zależy oczywiście ód jej rodzaju — a tych jest całkiem sporo — ale także sposobu przygotowania, odpowiednich dodatków, pory dnia, naszego nastroju czy towarzystwa! Po jakie herbaty najczęściej sięgamyż:Na co zwrócić uwagę przy zaparzaniu? Zapraszamy do herbacianego raju! ę DO WYBORU, DO KOLORU Choć w naszych szafkach zwykle można spotkać tradycyjne, czarne i zielone herbaty, to coraz częściej i chętniej sięgamy także po inne gatunki i odmiany. Czas przyjrzeć im się nieco bliżej. A Konsultacja: Klaudia Wiśniewska, dietetyczka Herbata czarna Swój smak i aromat zawdzięcza całkowitej fermentacji, a nazwa konkretnego gatunku zależy od miejsca uprawy. Po zebraniu liście krzewu herbacianego odstawiane są do zwiędnięcia, następnie zostają skręcone, poddane fermentacji i wysuszone. Wyróżniamy dwie odmiany tej herbaty: chińską |uprawianą w Chinach, Japonii i Tybecie) i assamską |uprawianą w Indiach, Birmie, na Półwyspie Indochińskim). Herbata zielona Jest najpopularniejsza w Azji i wielu wskazuje ja jako jeden z powodów długowieczności tamtejszych mieszkańców! Ma delikatny smak i ożywczy aromat, a kolor naparu może się wahać od żółtego do zielonego. NIE TYLKO WFILIŻANCE! Herbata w kuchni to nie tylko aromatyczny napój, ale także składnik różnych potraw! Sprawdzi się jako dodatek do wypieków, lodów i słodkich kremów, do nasączania spodów ZESZLI

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
* ZĄB NA ŚWIĘTA / HERBACIANY RAJ de) Gdy tylko temperatura za oknem zaczyna spadać, kubek aromatycznej "gh herbaty staje się naszym codziennym towarzyszem. Nie tylko dlatego, że napar ten doskonale rozgrzewa, ale także ze względu na jego niepowtarzalny smak i właściwości. Herbata zawiera związki bioaktywne, wśród których możemy wyszczególnić m.in. polifenole owłaściwościach przeciwutleniających. Można śmiało powiedzieć, że każda filiżanka herbaty smakuje odrobinę inaczej. Wszystko zależy oczywiście ód jej rodzaju — a tych jest całkiem sporo — ale także sposobu przygotowania, odpowiednich dodatków, pory dnia, naszego nastroju czy towarzystwa! Po jakie herbaty najczęściej sięgamyż:Na co zwrócić uwagę przy zaparzaniu? Zapraszamy do herbacianego raju! ę DO WYBORU, DO KOLORU Choć w naszych szafkach zwykle można spotkać tradycyjne, czarne i zielone herbaty, to coraz częściej i chętniej sięgamy także po inne gatunki i odmiany. Czas przyjrzeć im się nieco bliżej. A Konsultacja: Klaudia Wiśniewska, dietetyczka Herbata czarna Swój smak i aromat zawdzięcza całkowitej fermentacji, a nazwa konkretnego gatunku zależy od miejsca uprawy. Po zebraniu liście krzewu herbacianego odstawiane są do zwiędnięcia, następnie zostają skręcone, poddane fermentacji i wysuszone. Wyróżniamy dwie odmiany tej herbaty: chińską |uprawianą w Chinach, Japonii i Tybecie) i assamską |uprawianą w Indiach, Birmie, na Półwyspie Indochińskim). Herbata zielona Jest najpopularniejsza w Azji i wielu wskazuje ja jako jeden z powodów długowieczności tamtejszych mieszkańców! Ma delikatny smak i ożywczy aromat, a kolor naparu może się wahać od żółtego do zielonego. NIE TYLKO WFILIŻANCE! Herbata w kuchni to nie tylko aromatyczny napój, ale także składnik różnych potraw! Sprawdzi się jako dodatek do wypieków, lodów i słodkich kremów, do nasączania spodów ZESZLI
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy