Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 28.11 do 31.12 - Strona nr 3

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Biedronka 28.11.2022 - 31.12.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Herbata biała Przygotowywana jest z najmłodszych liści i pączków krzewów, zbieranych wczesną wiosną, często pokrytych jeszcze białym meszkiem. Po zebraniu nie poddaje się ich fermentacji — liście po pierwszym zwiędnięciu są jedynie zwijane i suszone. Herbata przygotowana na zimno może mieć działanie prawdziwie orzeźwiające. Herbata czerwona Znana też jako pu-erh. Określa się ją jako półermentowaną - jej liście suszone są przed skręceniem, a w czasie procesu fermentacji ich krawędzie nabierają purpurowej barwy. Napar charakteryzuje się silnym aromatem i korzennym, ziemistym smakiem. Rooibos Choć nazywa się go herbatą, tak naprawdę... nią nie jest — jego podstawą są liście południowoafrykańskiego czerwonokrzewu. Często można go spotkać w różnych mieszankach z owocami, kwiatami czy ziołami. Co istotne — nie zawiera kofeiny, dlatego jest często polecany dla dzieci czy kobiet w ciąży. ZAPARZAĆ — TYLKO JAK? Smak herbaty zależy także od sposobu przygotowania naparu. Zbył twarda woda, źle dobrana temperatura parzenia, a nawet naczynie, w jakim podajemy.napój, mogą wpływać na jego smak. Jakich zasad warto przestrzegać? + Do zaparzania stosuj świeżą wodę, polecana jest woda filtrowana. + Odmierz odpowiednią porcję herbaty - zazwyczaj wystarczy 1 g na 100 ml wody. + Czesi temperaturę parzenia dobierz do gatunku — czytaj informacje na opakowaniu. + Jeśli możesz, odrobinę podgrzej naczynie, w którym zaparzasz herbatę.

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
Herbata biała Przygotowywana jest z najmłodszych liści i pączków krzewów, zbieranych wczesną wiosną, często pokrytych jeszcze białym meszkiem. Po zebraniu nie poddaje się ich fermentacji — liście po pierwszym zwiędnięciu są jedynie zwijane i suszone. Herbata przygotowana na zimno może mieć działanie prawdziwie orzeźwiające. Herbata czerwona Znana też jako pu-erh. Określa się ją jako półermentowaną - jej liście suszone są przed skręceniem, a w czasie procesu fermentacji ich krawędzie nabierają purpurowej barwy. Napar charakteryzuje się silnym aromatem i korzennym, ziemistym smakiem. Rooibos Choć nazywa się go herbatą, tak naprawdę... nią nie jest — jego podstawą są liście południowoafrykańskiego czerwonokrzewu. Często można go spotkać w różnych mieszankach z owocami, kwiatami czy ziołami. Co istotne — nie zawiera kofeiny, dlatego jest często polecany dla dzieci czy kobiet w ciąży. ZAPARZAĆ — TYLKO JAK? Smak herbaty zależy także od sposobu przygotowania naparu. Zbył twarda woda, źle dobrana temperatura parzenia, a nawet naczynie, w jakim podajemy.napój, mogą wpływać na jego smak. Jakich zasad warto przestrzegać? + Do zaparzania stosuj świeżą wodę, polecana jest woda filtrowana. + Odmierz odpowiednią porcję herbaty - zazwyczaj wystarczy 1 g na 100 ml wody. + Czesi temperaturę parzenia dobierz do gatunku — czytaj informacje na opakowaniu. + Jeśli możesz, odrobinę podgrzej naczynie, w którym zaparzasz herbatę.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy